Svakom građaninu po 31 akcija "Telekoma"

Bez autora
Apr 22 2012

Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o besplatnoj podeli akcija "Telekoma Srbija" a.d., kojim je odredila tržišnu vrednost kapitala u iznosu od 2,27 milijardi evra i raspodelu 6,94 posto besplatnih akcija zaposlenima i bivšim radnicima ove kompanije, a građanima 15 posto od ukupno milijardu akcija "Telekoma".Vlada Srbije zadužila je "Telekom Srbija" a.d. da sprovede sve potrebne aktivnosti kako bi se omogućila raspodela akcija i trgovina njima na berzi.

Svakom građaninu po 31 akcija "Telekoma"Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o besplatnoj podeli akcija "Telekoma Srbija" a.d., kojim je odredila tržišnu vrednost kapitala u iznosu od 2,27 milijardi evra i raspodelu 6,94 posto besplatnih akcija zaposlenima i bivšim radnicima ove kompanije, a građanima 15 posto od ukupno milijardu akcija "Telekoma".

Vlada Srbije zadužila je "Telekom Srbija" a.d. da sprovede sve potrebne aktivnosti kako bi se omogućila raspodela akcija i trgovina njima na berzi.

Početna cena jedne akcije na berzi biće 2,27 evra, a svaki građanin će dobiti po 31 akciju "Telekoma Srbija" a.d.
Pravo na besplatne akcije ima približno 4,8 miliona punoletnih građana Srbije, koji će po njihovom dobijanju odlučiti da li će akcije prodati ili sačuvati kako bi sačekali da njihova vrednost na berzi poraste.

Građani će biti upisani u Centralni registar hartija od vrednosti, gde će biti navedeno koliko akcija imaju i kolika je njihova nominalna vrednost, a o ovim podacima dobiće potvrdu iz pomenutog registra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik